zondag 8 juni 2014

Pinkpop 2014 - John Mayer

NPO Cultura, 07-jun-2014

Is John Mayer een natuurtalent, of is hij een geboren singer-songwriter? In zijn geval lijkt er geen verschil te zijn; Mayer schrijft vanaf zijn zeventiende en zal dat tot zijn dood blijven doen. Sinds het wervelende ‘Your Body Is A Wonderland’ ligt de wereld aan zijn voeten. Het was ook een tijdje bewust stil rond Mayer, maar gewezen kunstenaars komen altijd terug. Hij ontwerpt, doet stand-up comedy en godzijdank is hij altijd prachtige songs blijven maken.


Op het hoofdpodium laat Mayer zijn verkoelende gitaarklanken horen, die wat kalmte brengt in de drukte op het terrein. De vorige keer dat de ex van Katy Perry op Pinkpop te zien was, was op het veel kleinere 3FM-podium. Hij laat zien tot een hoofdactwaardige artiest te zijn uitgegroeid.
Een van de hoogtepunten van zijn optreden is een bedreven uitvoering van I Don’t Trust Myself (With Loving You), waarin Mayer ziel en zaligheid legt. Zijn virtuoze doch beheerste gitaarspel en zijn lijzige, relaxte stemgeluid zorgen niet voor een springende massa, maar wel voor tevreden gezichten.
Met name in de laatste helft van zijn optreden is Mayer sprankelend, met plezierige uitvoeringen van Gravity, Who Says en Waiting For The World To Change. In een uur tijd biedt John Mayer een brede staalkaart van zijn kunnen. Hij heeft weinig poeha nodig om te imponeren. (PO)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten