donderdag 8 oktober 2015

Traders - 2

Canvas, 6-sep-2015

De tweedelige BBC-reeks 'Traders: Millions by the Minute' neemt ons mee naar de wereld van de financiële handelaren. We maken kennis met de mannen en vrouwen die op de markten van Londen, New York, Chicago en Amsterdam spelen. Dit zeldzaam portret geeft een idee hoe het is om in een flits van een seconde een bedrag te verdienen waar anderen een maand voor moeten werken en even snel weer het kapitaal te verliezen dat je de afgelopen zes maanden bijeen verdiend hebt. Een goed instinct, juiste informatie en snelle technologie, zijn de troeven heb je nodig om het te maken. Maar dan nog is niets zeker.

Eerste aflevering 29 september om 19u40

Karen heeft altijd geleerd dat een vrouw haar eigen boterham moet verdienen. Dat doet ze nu met succes. In Manhattan beheert ze de fondsen van de superrijken. Ze combineert haar veeleisende job met vier kinderen, een hond en een drukke sociale kalender. Bob heeft heel zijn leven op de handelsvloer in Chicago gestaan maar vindt het nu tijd voor iets anders. Will en Piers, twee daghandelaars uit Londen gebruiken hun ervaring om nieuwe recruten op te leiden. Eens de leerlingen de technische kant onder de knie hebben, wacht hen de moeilijkste opdracht: weerstand bieden aan de emotionele en psychische druk. Zullen ze het halen of geven ze op?

Tweede aflevering 7 oktober om 19u40

Door nieuwe technologieën kan tegenwoordig iedereen vanachter zijn pc op de aandelenmarkten handelen. Meer en meer mensen zetten ook die stap. We leren twee jonge kerels kennen, Justyn and Akil, die dromen van snelle auto's en een dito levensstijl. Zij hebben hun eigen 'kantoortje' opgezet in het ouderlijke huis van Justin. Jane, een verpleegster die gemakkelijk geld wil verdienen om zo wat meer tijd te hebben voor zichzelf en haar familie, is de aandelenmarkten nog volop aan het verkennen. Ze speelt nog niet met echt geld maar wil die stap binnenkort wel zetten. Nochtans is de kans dat ze slaagt klein. Slechts tien percent van de particuliere handelaren zal ook echt winst maken. Charlie, die zijn ijzeren discipline als geheim wapen inzet, is een van hen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten