vrijdag 16 oktober 2015

50e Gouden Televizier-Ring gala 2015

AVROTROS, 15 okt-2015

Syndroom heeft donderdagavond de Gouden Televizier-Ring 2015 gewonnen.
Ook genomineerd waren Streetlab (KRO) en Expeditie Robinson (RTL5).

In Syndroom probeert Johnny de Mol ambities, dromen en fantasieën van mensen met een verstandelijke beperking te realiseren.

De Mol zei dat de prijs vooral was voor "de boys die hier naast mij staan". Hij doelde daarmee op de jongens met het downsyndroom. "We maken dit programma met veel liefde, respect en vooral heel veel humor. Dat zijn dingen die de laatste tijd ver te zoeken zijn in onze maatschappij."

Oeuvreprijs
Linda de Mol heeft donderdag tijdens de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring een oeuvreprijs gewonnen. De Mol werd verrast door Chantal Janzen, die de prijs uitreikte.

De oeuvreprijs is voor een televisiepersoonlijkheid die van grote waarde is in televisieland. De onderscheiding is een initiatief van de redacties van Televizier om te vieren dat de Gouden Televizier-Ring voor de vijftigste keer wordt uitgereikt. In tegenstelling tot de andere prijzen is dit geen publieksprijs.

Eerder ontvingen wijlen Willem Duys (1974) en Mies Bouwman (2009) al een soortgelijke oeuvreprijs.

Televizier-ster
Naast de Gouden Televizier-Ring wint Johnny de Mol (RTL 4/RTL 7) ook de Zilveren Televizier Ster Man. Genomineerd waren ook Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4) en Humberto Tan (RTL 4).

Janzen (RTL 4) heeft de Zilveren Televizier-Ster Vrouw gewonnen. Genomineerden in de categorie waren ook Floortje Dessing (BNN) en Geraldine Kemper (BNN).

Televizier Aanstormend Talent is gewonnen door Jan Versteegh (BNN). Daarvoor waren ook Luuk Ikink (RTL 4) en Arjen Lubach (VPRO) genomineerd.

Freeks Wilde Wereld van Freek Vonk won donderdagavond al de Gouden Stuiver, voor beste jeugdprogramma.

Het is de vijftigste keer dat de Televizier-Ring werden uitgereikt. Kijkers droegen twintig programma's aan, net als de redactie van het blad Televizier.

Vorig jaar won Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten