vrijdag 11 april 2014

Mies Bouwman - Een leven met televisie deel 1 en 2

Mies Bouwman: Een leven met televisieDe ongekroonde koningin van de Nederlandse televisie, met een naamsbekendheid die in ons land de 100% ongetwijfeld haalt, is de hele maand oktober het stralende middelpunt van de programmering van HilversumBest. Mies Bouwman, inmiddels bijna 80 jaar maar nog steeds met een jeugdig elan, kijkt terug op de geschiedenis van de Nederlandse tv. Natuurlijk met de vele hoogtepunten uit de programma’s waarop zij zo nadrukkelijk haar stempel drukte. Iedere dag een nieuwe reeks feel good momenten: van ‘Zo is het toevallig ook nog ‘s een keer’ en ‘Open het Dorp’ tot ‘Mies en Scène’ en ‘In de Hoofdrol’. In oktober is de hoofdrol dus voor Mies Bouwman zelf. Han Peekel interviewde haar n.a.v. haar 57 jarige carrière bij de Nederlandse tv. Alle programma’s van HilversumBest leidt zij zelf bij u in.
Deel 1 van een recente ontmoeting van Han Peekel met Mies Bouwman.
In een openhartig en soms verrassend gesprek blikt Mies Bouwman terug op haar 57 jaren met televisie. Fragmenten uit bekende en minder bekende programma's nemen u mee naar de eerste jaren van haar carrière.Uit 1955: Een wandeling door Rotterdam met Kees Brusse en Mies Bouwman als verloofd stel. Verder fragmenten uit de actie 'Open het Dorp' (1962) en een muziekprogramma uit 1959 met Les Compagnons de la Chanson.
Deel 2 van een recente ontmoeting van Han Peekel met Mies Bouwman.
In een openhartig en soms verrassend gesprek blikt Mies Bouwman terug op haar 57 jaren met televisie. Fragmenten uit bekende en minder bekende programma's nemen u mee naar de latere jaren van haar carrière.Verder een aflevering van het programma 'Kom er maar eens achter' (AVRO, 1962), een spelletjesprogramma waarbij het geheugen van de kandidaten wordt getest. En als toegift een collage uit afleveringen van 'Mies en Scène'. (AVRO, 1965)

1 opmerking: