donderdag 3 december 2015

Documentaire Steve Jobs

RTLZ 19-nov-2015

Steve Jobs is de geschiedenisboeken in gegaan als een van de grootste vernieuwers van deze tijd. Collega's, historici en tech-experts laten in deze documentaire hun licht schijnen op het in 2011 overleden Apple-boegbeeld.

Een geniaal, maar wat merkwaardig man, zo is Steve Jobs het best te karakteriseren. Hij was een van de geestelijk vaders van Apple en groeide uit tot het boegbeeld van deze technologiegigant. Mede dankzij hem zagen iPod, iPhone en iPad het levenslicht. Maar hij had wel degelijk de nodige scherpe randjes.

De naam Apple
Jobs beloonde zijn personeel weliswaar rijkelijk voor hun inspanningen, maar vergde wel het uiterste van zijn mensen. Verder bond hij publiekelijk de strijd aan met concurrenten als Microsoft en Dell. Ook was hij heel bewust bezig met voeding. Daar komt de naam Apple ook vandaan: ten tijde van de oprichting van het bedrijf at Jobs alleen maar fruit. De grote innovator is overigens niet oud geworden. De laatste tien jaar van zijn leven kampte hij met gezondheidsproblemen.

Alvleesklierkanker
Na tien jaar van bestralingen en zelfs een levertransplantatie werd alvleesklierkanker hem in 2011 uiteindelijk fataal. Hoe Steve Jobs de wereld veranderde schetst een portret van hem. Wie was Jobs echt? Collega's, historici en technologie-experts vertellen het in de documentaire Hoe Steve Jobs De Wereld Veranderde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten