woensdag 24 december 2014

Nacht van de popmuziek 2014

NTR, 18-okt-2014

Zaterdag 18 oktober vanaf 22:15 uur

In de Nacht van de Popmuziek, ruim drie uur live op NPO 3, biedt de NTR popliefhebbers bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal. Alleen maar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Op het programma staan onder meer R.E.M; Otis Redding samen met Eric Burdon en Chris Farlowe; de comeback van Kate Bush; een ballad van Santana; Culture Club samen met Helen Terry; 40 jaar Blondie; een homage aan Phil Everly; de ‘Godmother of Rock n’ Roll’ Rosetta Tharpe; bluesrock van DeWolff; The Cure en een prachtig duet van B.B.King en Ruth Brown.

In de loop van de nacht komt ook de smaak en keuze van het publiek aan bod. Voorafgaand en tijdens de uitzending kan iedereen namelijk via deze site een verzoekje doen uit een lijst van 36.000 live-opnamen uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal achter het liedje komen in de uitzending.

Ook wordt het publiek tijdens de uitzending via het tweede scherm op live.ntr.nl actief bij het programma betrokken. Want er moeten harde noten gekraakt worden. Wordt het Portishead of Lamb? Of kies je voor Spandau Ballet of Duran Duran? Via het tweede scherm kun je reageren en daarnaast veel achtergrondinformatie en extra videomateriaal bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten