donderdag 29 mei 2014

TV Monument - Paul Witteman

Vara, 25-mei-2014

Gisteren was de laatste uitzending van Pauw & Witteman. De VARA vindt dat een goed moment om de rijke loopbaan van journalist en televisiepresentator Paul Witteman te belichten.

Programmamaker Han Peekel maakt speciaal voor dit afscheid een portret over de presentator in TV Monument. Erg waardevol lijkt de VARA het echter niet te vinden want het wordt vanavond pas na midderbacht uitgezonden op Nederland 1.

Han Peekel maakt samen met Wtteman de tussenbalans op van zijn bewogen en veelzijdige carrière. Paul Witteman behoort tot een der laatsten van zijn soort, zegt Peekel. Hij staat voor integere journalistieke en maatschappelijk relevante journalistiek en heeft een reputatie als meester interviewer. Het is een grote eer om een portret te mogen maken van een man die jarenlang met zijn programma’s een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het maatschappelijk leven en politieke debat.

Paul Witteman vertelt in het TV Monument openhartig over zijn angsten en twijfels in het begin van zijn loopbaan. En over zijn gedrevenheid en onzekerheid die hem zo’n gemotiveerde programmamaker maakten. Oudgedienden, zoals de voormalige programmabaas van de VARA Anton Smit en oud VARA-voorzitter Marcel van Dam halen herinneringen op aan hun samenwerking met Witteman.

Mediahistoricus Huub Wijfjes plaatst Witteman in zijn historische context en betekenis. Bert van de Veer, één van de drie vaste regisseurs van de talkshow Pauw & Witteman, vertelt over hoe zwaar het is om dagelijks een talkshow te maken. Tot slot staat Jeroen Pauw uitgebreid stil bij de acht jaar waarin hij intens met Witteman samenwerkte. Aan het eind van de uitzending geeft hij zijn dierbare collega een opmerkelijk advies, meldt de omroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten